2009. április 7., kedd

töltött gombafejek



Hozzávalók : 6 fej nagyobb gomba, 1 kisebb hagyma, 3 vékony szelet zsírtalan füstölt tarja, 1 dl főző tejszín, 3-4 kanál tejföl, fokhagyma, só, bors, kevés olívaolaj, petrezselyemzöld.

2 fej gombát apróra összevágok, majd felkockázom a hagymát is. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom őket, majd sózom, borsozom, hozzáteszem az apróra vágott füstölt karajt, és még egy picit sütöm. Ezt követően beleöntöm a főzőtejszínt és besűrítem, beleszórom az apróra vágott petrezselyem felét, jól elkeverem. A másik 4 gombafejet enyhén megsózom belülről, megborsozom, és egy kevés olívaolajat csepegtetek a belsejükbe. A masszát egyenletesen elosztva, beletöltöm a gombafejekbe, majd 200 fokos sütőbe, 10-15 perc alatt megsütöm. Amikor készen van, tálalás előtt fokhagymával és kevés sóval ízesített telföllel díszítem, majd rászórom a maradék petrezselyemzöldet.

Magában is finom vacsora, de lehet hozzá tésztát, rizst, vagy burgonyaköretet is enni.

2 megjegyzés:

Sünmalac írta...

Ez nem hízlal:)És milyen finom!

Lazac írta...

Gabi!

Hát mit gondolsz milyen apropóból tettem ide? :):):):)