2009. április 27., hétfő

Bébevics pitéje



Bébevics Malacka alkotása következő étel. Az ő fotója, az ő receptje...kölcsönbe adtam a csibekonyhát, hátha még valakit érdekel rajtam kívül az elkészítési módozat. A receptleírás Bébevics eredeti leírása, azon semminemű változatást nem eszközöltem. :) Csak azért nem linkelem be, mert a blogja nem nyilvános, így nincs sok értelme, a linket kitenni.

Bébevics aszalt szilvás - narancsos húsos pitéje...


Tésztához:
- 12 dkg liszt

- 1 csipet só

- 3 dkg disznózsír

- 1 ek tejci

A töltelékhez:- 1 ek napraforgóolaj

- 40 dkg röfihusi felkockázva

- 1,5 dl almalé

- 2 póréhagyma felkarikázva

- 2 dl húsleves (naná kockából)

- 1 evőkanál száraz sherry

- 1 narancs reszelt héja

- 1 ek friss vagy 1 kiskanál szárított zsálya apróra vágva

- 20 dkg aszalt szilva

- 2 kiskanál kukoricakeményítő

- só, bors
Teflon serpenyőben (lefedhető) az olajon pár perc alatt megpirítom a husikat. (Imádom a pecsenye illatát!) Majd húslapáttal egy tányérra szedem őket. A jó kis pecsenyeszafton megfonnyasztom a hagymákat. Majd hozzáadom az almalevet, sherryt (én rumot adtam hozzá és két kanállal, szóval az se essen kétségbe, akinek gyér az alkoholfelszereltsége), a narancshéjat (ehh, a narancsreszelést de utálom!), a zsályát (mivel a boltban nem kaptam zsályát, már egészen kétségbe voltam esve, de ekkor eszembe ötlött a Mici űző...). Forrás után közepes lángra veszem és visszapakoltam bele a husikat, beleteszem a szilvát és fedő alatt kb 20 percig (a hús puhulásáig) párolom.A sütőt előmelegítem 220 fokra (gázoson 7es). Majd a húsos keveréket átpakoltam egy 1,2 literes tűzálló tálba szűrőkanállal. A 2 kiskanál vízzel elkever keményítőt a szafthoz (amit sóval picit, borssal bőségesen ízesítettem) adom és besürítem, majd a töltelékre öntöm. Ekkor látok neki a forró vizes tésztának (mert az csak melegen működik). A lisztet a sóval egy tálba szitálom. Közben a Zember hadak útját megjárt fémbögréjében felforralom a zsírt a tejjel és 2 ek vízzel. Majd a lisztre öntöm és fakannál elkeverem, aztán kézzel (pár percig frankót gyurmázok a langyos tésztával) összegyúrom. Majd akkorára nyújtottam, mint a tál, s a töltelékre fektetem, felhajtom a szélét és jól megdüfködöm villával. Irány a sütőbe. 15 perc sütkérezés 220 fokon, majd 20 perc 180 fokon (4es fokozaton).Forrón tálaljuk.

Jól befaljuk és elégedetten fogadjuk az elismeréseket: - Bébevics, ez mennyei!

- Köszönöm Malacka!


P.s.: Senki ne dugja bele a micsodáját! Mert forró!

10 megjegyzés:

Béb írta...

Köcce! :-D

Vizicsibe írta...

Nincs mit :):)

Boci írta...

Ígérem, nem dugom bele semmimet! :D
*legel*

Vizicsibe írta...

OK Boci...én még másét sem nem!!!! :):)

Gabi írta...

Majd kérünk igaz olasz recepteket és kaja fényképeket!

Vizicsibe írta...

OKés...remélem mindenfélét jól meg tudok figyelni :):)

Szilvia írta...

Én meg a "csokis orgazmus"- receptjét kérem, de iziben, mert addig túszul ejtem a narancsos receptet;-)

Vizicsibe írta...

Szilvi!

Itten megtalálod, háromcsokis brownie néven....

Vizicsibe írta...

http://csibekonyha.blogspot.com/2009/03/harom-csokis-brownie.html

itten van a linkje nekije :)

Szilvia írta...

igenis, értettem...buta, szőke Vakkantó:-)))))