2017. szeptember 25., hétfő

Taco

Olyan kis nemzetközi vagyok mostanában :D
Ma is egy mexikói kajára támadt kedvem. A többiek meg beletörődnek :):) Amúgy meg elégedettek velem ez is biztos, mert hétvégén kaptam egy szívecskés táblát, 6 csillagos Mama étterem címmel.:)
Na szóval, akkor ma jöjjön egy taco, persze hús nélkül.
Hozzávalók (12 db tacohoz): Taco kagyló ( ezt készen lehet kapni) 1 doboz Bonduelle mexikói babkonzerv, 1 avokádó, pár levél saláta, 1 v 2 db paradicsom, 1 hagyma, limelé, 15 dkg sajt,  koriander zöld, csili pehely, só, olaj.
Elkészítése : Először készítsük el a sült babot. Vágjuk apróra a hagymát, egy keveset tegyünk félre az avokádó krémhez, a többit kezdjük el egy serpenyőben sütni kevés olajon. Amikor megpirult a hagyma, öntsük hozzá a babkonzervet és süssük azzal is pár percig. Egy krumplinyomóval nyomjuk szét a babokat és jól keverjük ki a szószt. Készítsük el az avokádó krémet is. A félretett hagymát tegyük egy tálba, sózzuk meg, kockázzunk fel paradicsomot és adjuk hozzá, majd a koriander zöldet, a csili pelyhet és a lime levét is. Nyomkodjuk bele az avokádót és keverjük ki krémesre.
A sajtot reszeljük le, majd kezdjük el összeállítani a taco-t. A készen kapható kagylókat meg is lehet melegíteni a sütőben vagy serpenyőben, mikróban. Tegyünk bele először pár levél salátát, majd kanalazzunk rá az avokádó krémből és utána a babszószból is. Szórjuk meg reszelt sajttal és tegyünk rá még pár szelet paradicsomot. Ez utóbbi el is maradhat.

2 megjegyzés:

Kovakövi Vilma írta...

Aha... és a recept? Vagy találjam ki a képből? :D

Lazac írta...

Jól van, nincs mindig időm a teljes poszt megírásához. :) Már van recept is :)