2017. szeptember 9., szombat

Fekete kagyló leves

Vettem a múltkor 1 kg mélyhűtött fekete kagylót. Tudom, nem olyan mint a friss, meg sem közelíti, de néha annyira elkap a vágy a tenger gyümölcsei iránt, hogy megkockáztatom a vásárlást. :)
Ma levest főztem belőle kicsit thai jelleggel. Persze volt még itthon egy adag pad-thai pasztám, most már ez is elfogyott sajnos.
Nos, akkor nézzük, hogy készült a levesem.
 Hozzávalók: egy kisebb salotta hagyma, 3 gerezd fokhagyma, ujjnyi gyömbér,olaj, pad-thai paszta egy evőkanállal ( amennyiben nincs, akkor kis csili, citromnád, koriander keveréke) kókusztej, lime, só, rizstészta, egy kg fekete kagyló héjastól.
Elkészítése: A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. Először ezeket lepirítjuk forró olajon, majd hozzáadjuk a pasztát is. Kevergetjük meg ne égjen, majd felöntjük fél liter vízzel, felforraljuk. Kb 5 percig forraljuk így, majd mehet bele a fekete kagyló, lefedjük. Pár perc után megnézzük, amelyik kagyló nem nyílt ki, azt kidobjuk. Most keverjük bele a 400 ml kókusztejet és forraljuk össze, a végén csavarjuk bele egy lime levét.. A rizstésztát forró sós vízzel öntsük le, várjunk pár percig és tálalhatjuk is. Friss korianderzölddel, vagy petrezselyemzölddel meg lehet szórni az ételt.

Nincsenek megjegyzések: