2016. május 12., csütörtök

spárgaszezon van

Ezért sütöttem egy steak medallion-t hozzá saját készítésű fűszervajat használtam. A köret pedig, friss zöld spárga enyhén citromos vízben megpárolva,  hollandi mártással.

8 megjegyzés:

Marika néni írta...

jó párosítás )))...őőőőőő, az a három felálló sárga izé az micsoda??? (kissé vak)

Lazac írta...

Itt röhögök, díszítés akart lenni, de pont ebből a szögből nem látszik, 3 sárga kis peperoni paprika :):)

Béb írta...

Guszta! Nagyon guszta!
Apropó spárga: épp a sous vide-álás vonz, mint eljárás... Rá is gerjedtem egy vákuum gépre a Lidl-ben, erre a meghirdetett napon nem volt. :-( Pedig annyira elterveztem, hogy spárgát fogok szuvidálni...

Lazac írta...

Jaj ne is mondd, minden vágyam egy sous vide masina....ott volt a LIDL-ben? Itt még nyomát sem láttam, amit hirdetnek az méregdrága.

Béb írta...

A sous vide masina nem, csak a vákuumfóliázó része. Gondoltam, majd rögtönözök én valahogyan olyan melegítőset hozzá :-D :-D Mondjuk hőfokszabályozós olajsütőből, vagy valami :-D De mivel a spárga 80 akárhány fokon szuvidálandó, így nem okozna a fazék sem problémát, ha azt használnám szerintem. A lényeg, hogy szépen a zacsiban maradjon minden zamat és ne egy serpenyő aljából mosogassam majdan ki...
30 Eu volt a vákuum masinéria, de én már olyan szépen elterveztem, h a pöpecül bepácolt húsokat is a guszta kis zöldfűszerekkel majd jól levákuumozom... etc.

Lazac írta...

Cs. egyik barátjának van sousvide masinája, hát mondhatom annyira isteni ízek maradnak az ételben, hogy nekem is kell egy olyan...a múltkor már majdnem elcsábultam egy kis masinára, de 64 ezer Ft volt...még spórolok :):)

Béb írta...

De az csak a melegítős része? Vagy az már vákuumozós is?
Ha nem lenne két gyerekem... Én már biztosan elcsábultam volna! :-D Azt hittem még mindig 100e körül mozog az ára az ilyesminek.
Persze 200Eu sem kis pénz, nyilván, de mégsem 200e HUF, mint pl egy rendes éttermi.
A szakács barátunk mesélte múltkor, hogy hónapokig nem romlik meg az étel vákuumban. Most küldött mintákat laborba, h pl ez 1 hete, ez 30 napja, ez 60 napja... van vákuumban. S képzeld, hogy még a 60 napos is tökéletes volt!

Lazac írta...

Amit én néztem az komplett volt, de pici, családi gép. Azért én lehidaltam a 64 e Ft-os ártól is, de még nem adtam fel a reményt :):)