2015. november 17., kedd

churros

Mint mindig, ha számomra ismeretlen ételt készítek, előtte számos leírást, képet, elkészítési módot tanulmányozok, aztán döntök az én verziómról.
Nem történt ez most sem másként, így olvastam tejes, vízes,  olajos, vajas megoldásokat, tojásost és tojás nélkülit, végül úgy döntöttem, hogy lesz egy én verzióm, ami vízzel, vajjal, liszttel, de tojással készül.
A tészta kinyomására majd ki kell találnom egy jobb megoldást, mert ez a habzsákos kínszenvedés nem nekem való.:) Próbáltam eldobható nejlon habzsákba tenni a tésztát, de a harmadik nyomásnál szétpukkadt az oldala, így folytattam a textil habzsákkal, azt meg utána kimosni átok egy munka.
 Hozzávalók: 2,5 dl víz, 8 dkg vaj, 15 dkg liszt, 2 evőkanál barna cukor, csipet só, 3 tojás.
A forgatáshoz fahéjas kristálycukor. Sütéshez olaj.
A recepteket olvasva, ezeket meg is töltik, de van ahol csak olvasztott csoki és tejszín keverékébe mártogatják. Szerintem meg a hempergetéstől már kellően édes lesz, a csoki felesleges hozzá, de ez az én véleményem, nem kell osztani.:)

Elkészítése: a vizet, cukrot, sót és vajat felforraljuk egy lábosban, majd beletesszük a lisztet is. Addig főzzük takaréklángon, amíg össze nem áll a tészta egy labdává. Ezt követően áttesszük egy keverőtálba, hagyjuk kihűlni és langyosan belekeverjük a tojásokat egyenként. Ezt követően felforrósítjuk az olajat, és egy habzsák segítségével a forró olajba nyomjuk a tésztát, Egy olló vagy kés szükséges az elvágásához. Hamar sül, de félidőben nem árt megfordítani, hogy egyenletesen barnuljon minden oldala. Még forrón beleforgatjuk a fahéjas cukorba.

4 megjegyzés:

sedith írta...

Jól néznek ki! :) Én habzsákkal csináltam, de kicsikéket, vagyis rövideket, s egyszer kinyomtam deszkára, majd onnan két villával tettem át az olajba. Javasolhatnám, hoyg fektess bele egy jó minőségű szilikonzsákba, az nem pukkad szét, és kimosni, azaz lemosni is könnyebb. :)
És a receptekkel is így vagyok, ugyanígy szoktam csinálni én is. :)
Üdv, Edith

Marika néni írta...

jól néz ki...multkorában Buddy Valastro sütött ilyet, csorgott a nyálam (akkor még epehólyagos nyálam ))) )

Thalia írta...

Nekem is hasonló receptem van és én is fahéjas cukorba forgattam.
Nincs ilyen süteménykinyomód?
http://s3emagst.akamaized.net/products/691/690503/images/res_6eb687b2c07f12f0823abf917c280e05_full.jpg
Én ezt használtam hozzá, százszor egyszerűbb, mint azokkal a szar zsákokkal bíbelődni...

Lazac írta...

Képzeld, tegnap ahogy turkáltam a mindenes fiókban, találtam egy hasonlót, úgyhogy fogok még csinálni, az biztos :) Nem ilyen spéci, de nagyon hasonlít ehhez.

Cameron, ne röhögtess :):):):):) epehólyagos, jáj nekem :):)

Edith, igen gondolkodtam már szilikon zsákon is, sokkal egyszerűbb lenne. Tegnap találtam egy ilyen kinyomót itthon, mint amit Thalia ajánl, hát azzal fogom legközelebb csinálni.:) Olyan mint egy mini hurkatöltő, kíváncsi vagyok :)