2011. április 3., vasárnap

mustáros, rakott hús

Valami olyant szerettem volna, amit még nem készítettem. Nézegettem a neten a különféle recepteket, végül a Vidék Íze virtuális receptjei között találtam rá erre az ételre. Kicsit változtattam rajta, mert almaszeletek helyett hagymaszeleteket tettem egy rétegnek.
Hozzávalók 2 személyre: 4 db közepes nagyságú krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma. 4 szelet tarja, 1 kisdoboz tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 6 szelet bacon, só, bors, mustár, kevés liszt, olaj.
A krumplikat megfőzöm, majd megpucolom, felkarikázom. A hagymát felkarikázom és olajban elősütöm. A tarját kicsit meglapítom, majd sózom, borsozom, lisztbe forgatom és hirtelen kisütöm kevés olajban.
Egy tűzálló tálba alulra teszem a felkarikázott krumplit, rá a sült hagymakarikákat, erre rá a kisdoboz tejfölt egyenletesen elsimítva. Következik a hús, amit megkenek mustárral, megszórom a  reszelt sajttal, majd a végén beborítom az egészet bacon-nel.
20-25 percig 180 fokos sütőben átsütöm.
Nem diétás fogás. :)

A végeredmény, nem túl étvágygerjesztő a tálalás, de nagyon eteti magát. :)

8 megjegyzés:

Málna konyhája írta...

nem diétás, viszont igen jól néz ki)))

Lazac írta...

qrvára jó volt! :):):)

Névtelen írta...

Kipróbálom, nagyon ízletesnek néz ki. Elindult a nyálelválasztásom:)
Kiskakukk

Blogkonyha írta...

Nagyon tetszik ez a recept, és biztos nagyon finom is. A napokban tuti megsütöm!! Köszi!

pipacs írta...

Vasárnap ez lesz az ebéd!!

Blogkonyha írta...

Megcsináltam, isteni volt!! Köszi még egyszer!

Lazac írta...

Kedves Illéskrisz!

Ennek nagyon örülök. :)

pipacsom!

nem fogsz benne csalódni.

Ami írta...

Igazán guszta lett :)