2015. november 1., vasárnap

Norvég almatorta

A recept innen van.
 Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, ugyan annyi kristálycukor és vaj, 2 tojás, 1 tk sütőpor, csipet só, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 db alma. Ez egy 18 cm-es átmérőjű tortához való mennyiség. Ha nagyobb a tortaforma, nem baj, laposabb lesz a süti, de akkor több alma kell hozzá.
Végül a szóráshoz kristálycukor és fahéj.
Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral (nem árt még kívülről betekerni alufóliával, mert könnyen kifolyhat a vaj.) A vajat a 2 féle cukorral és a citrom héjával keverjük ki, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat és azzal is keverjük el alaposan. A száraz anyagokat vegyítsük össze és keverjük hozzá a vajhoz. Majd az egészet tegyük bele a tortaformába és simítsuk el. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki a magházat és szeleteljük fel keskeny hasábokra. Szorosan tegyük rá a tésztára köralakban. Végül szórjuk meg fahéjas cukorral és süssük 40-45 percig. Végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük a sütőből. Hagyjuk kihűlni a formában, majd szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: