2015. szeptember 26., szombat

Rozé kacsamell, grillezett polenta, párolt káposzta

Úgy tűnik itt az ősz, nálam meg párolt káposztás ételek készülnek.:)
Párolt káposzta és rozé kacsamell már szerepel a blogon, azt nem írom le. A polentát az alábbi módon készítettem el.
Hozzávalók: 1 liter víz, 1 kk só, 20 dkg kukoricadara, 5 dkg vaj, 5 dkg parmezán, olíva olaj
Elkészítése: a vizet felforralom, beleszórom a sót és a kukoricadarát. Addig keverem, amíg be nem sűrűsödik. Ezután még 35 percig főzöm alacsony lángon, 3-4 percenként megkeverve. Amikor elkészült, belekeverem a vajat és a sajtot, majd formába öntve hagyom kihűlni.
Amikor kihűlt, felszeletelem, olívaolajjal megkenem a szeleteket és grillserpenyőben ropogósra sütöm.

Nincsenek megjegyzések: