2014. január 15., szerda

paradicsomos húsgombóc olasz módra

Ez a paradicsomos húsgombóc attól különbözik a magyar társától, hogy parmezán sajt és petrezselyemzöld van benne. Elkészítése nem bonyolult, és az íze nagyon jó.

Hozzávalók :
- a húsgombóchoz: fél kg marha és sertés darált hús vegyesen, zsemlemorzsa, 2 ek reszelt parmezán sajt, tojás, só, bors, fokhagyma, petrezselyemzöld.
- a paradicsom mártáshoz: egy hámozott paradicsom konzerv, 1 ek kechup, 1 kk pritamin paprika, 1 kis fejhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk oregano, 1 kk bazsalikom (szárított) só, olaj és 1 kk cukor.

Először a mártást készítjük el. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk, majd olajban odatesszük dinsztelődni, pici sóval, mert akkor nem ég meg. Amikor már üveges, hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, majd botmixerrel pürésítjük is az egészet. Mehetnek bele az ízesítők és lassú tűzön 20-25 percig főzzük. Közben elkészítjük a húsgombócokat. A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a fűszereket és a tojást, majd addig adunk hozzá zsemlemorzsát, amíg jól gyúrható állagot nem kapunk. Ezt követően vizes kézzel kis gombócokat formálunk, majd beletesszük a paradicsomszószba és még kb 30 percig főzzük, de most már fedő alatt.
Spagetti tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: