2013. november 6., szerda

Vargányás tészta szarvasgombás pesztóval

Hozzávalók : Az Aldiban kapható vargányás széles metélt (személyenként egy jó nagy marokra való száraz tészta), fél üveg szarvasgombás pesztó , 1 doboz habtejszín , 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, olaj só, fehér bors, 1 ek. reszelt parmezán sajt
Elkészítése : A tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük főni, amíg megpuhul, elkészítjük a mártást.
Egy evőkanál olívaolajat hevítünk egy edényben, rádobjuk az apróra felkockázott hagymát, azonnal megsózzuk és pirítjuk. A sótól nem ég le, inkább csak puhul, üvegesedik, majd ha már megfelelő az állaga, hozzáadjuk a fokhagymát is. Ezt követően 1 perc múlva belekeverjük a pesztót, majd borsozzuk. A végén hozzáadjuk a tejszínt és beforraljuk a mártást. A tészta főzővízéből 1-2 kanállal merünk rá, ettől selymesebb lesz. Majd elzárjuk alatta a  lángot, beleforgatjuk a kifőtt tésztát és megszórjuk parmezánnal. Az egész 15 perc alatt elkészül.

2 megjegyzés:

Alessia írta...

Hű, atom-jól néz ki! :)

Lazac írta...

hű és tényleg jó, majd mindjárt le is írom...:*