2012. március 17., szombat

Vendégváró pizzás kifli

 A recept INNEN
Kicsit átvariáltam a receptet, de tényleg csak éppen hogy.
Hozzávalók : 1 kg liszt (normál) 3 tojás, 1 doboz tejföl (kicsi), 2 dl étolaj, 2 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 cs. sütőpor só, cukor
25 dkg Ráma, 1 nagy tubus pizzakrém, só, 1 egész tojás a lekenéshez.
 Mielőtt a tésztát összeállítottam volna, kikevertem a margarint a sóval és pizzakrémmel, négyfelé osztottam és félretettem.
A tésztához valókat összegyúrtam, majd azonnal elkezdtem vele dolgozni. 8 egyforma darabra vágtam, és mindegyik darabból gombócot formáztam. Egy gombócot kinyújtottam kb, lapostányér nagyságúra, megkentem a pizzakrém negyedével, ráhelyeztem a közben kinyújtott másik tésztát. Először négybe vágtam, majd mindegyik cikket még háromba. Így 12 kiflit kaptam a 2 lapból, összesen 48 db kifli lett ebből a mennyiségből.
A tésztacikkeket feltekertem, majd sütőlemezen 1 órát pihentettem, a tetejüket megkentem a felvert egész tojással és szeleteltem rá sajtot. (Reszelni is lehet, de nekem itthon szeletelt sajtom volt, így csíkokat vágtam)
1 óra után, 200 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöttem.

4 megjegyzés:

Karfiol írta...

Lazacom, mi az a kelt tészta liszt?

7 tojás kell hozzá? Meg egyszerre élesztő meg sütőpor??? Élesztőből ilyen sok?

Bocsánat a kérdésekért, de nekem ez a recept érthetetlen...

Lazac írta...

Hahó, majd leírom ám rendesen, csak még nem volt időm rá.
Én sima lisztet használtam, nagyi félét.
A tésztába tettem 3 tojást, de az egészet egy egész tojással kentem le, mert nekem is soknak tűnt a 4 sárgája. Az élesztő az annyi, és kell bele a sütőpor is, ne kérdezd miért. :) Olyan könnyű lett a tészta, hogy majd elrepült.

Karfiol írta...

Értem, köszönöm! :)

Unknown írta...

Megsütöttem.Nagyon jó recept!