V.Tomi nagyszerű receptje. Annyira megtetszett a süti képe, és a receptje, hogy meg kellett csinálnom. A receptet meg egyszerűen bemásolom, mert ugyanígy csináltam.
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- vaníliás cukor
- citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 70 dkg túró
- 40 dkg alma
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 3 tojásfehérje
- 3 dkg búzadara
Az eredeti receptet Tomi átdolgozta, így azt ide sem linkelem.
A tésztához valókat szépen kimérte, egy nagy edénybe öntötte és összedolgozta.
A túrót, a vajat, a cukrot, a búzadarát összekeverte, az almát meghámozta és felkockázta,majd azt is a túróhoz adta. A fehérjékből kemény habot vert, és ezt is hozzá keverte a túróhoz.
A tésztát kinyújtotta, és tepsibe tette (ez a mennyiség az ún gáztepsihez elegendő). 200 fokra előmelegített sütőben sütötte 10 percet. Ezután kivette, rákente a tölteléket, és jó 40 percig sütötte.
Mivel nem kapott tésztatetőt, így kissé kalóriaszegényebb lett, de ha valaki a klasszikus lepényt részesíti előnyben, akkor a tészta hozzávalóit duplázza meg.
FRENETIKUS süti. :) A klasszikus ízek, kicsit más köntösben. VIGYÁZAT: NAGYON FINOM!
2 megjegyzés:
túrós-almáspitykó
az hát, de mégis más a diós linzertészta miatt, nagyon finom. :)
Megjegyzés küldése