2012. március 4., vasárnap

almás-túrós-íres :)

 V.Tomi nagyszerű receptje. Annyira megtetszett a süti képe, és a receptje, hogy meg kellett csinálnom. A receptet meg egyszerűen bemásolom, mert ugyanígy csináltam.
Tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • vaníliás cukor
  • citrom reszelt héja
Töltelékhez:
  •  70 dkg túró
  •  40 dkg alma
  •  20 dkg vaj
  •  20 dkg cukor
  •  3 tojásfehérje
  • 3 dkg búzadara
Az eredeti receptet Tomi átdolgozta, így azt ide sem linkelem. 
A tésztához valókat szépen kimérte, egy nagy edénybe öntötte és összedolgozta.
A túrót, a vajat, a cukrot, a búzadarát összekeverte, az almát meghámozta és felkockázta,majd azt is a túróhoz adta. A fehérjékből kemény habot vert, és ezt is hozzá keverte a túróhoz. 
A tésztát kinyújtotta, és tepsibe tette (ez a mennyiség az ún gáztepsihez elegendő).  200 fokra előmelegített sütőben sütötte 10 percet. Ezután kivette, rákente a tölteléket, és jó 40 percig sütötte.
Mivel nem kapott tésztatetőt, így kissé kalóriaszegényebb lett, de ha valaki a klasszikus lepényt részesíti előnyben, akkor a tészta hozzávalóit duplázza meg.
FRENETIKUS süti. :) A klasszikus ízek, kicsit más köntösben. VIGYÁZAT: NAGYON FINOM!

2 megjegyzés:

Marika néni írta...

túrós-almáspitykó

Lazac írta...

az hát, de mégis más a diós linzertészta miatt, nagyon finom. :)