2012. március 3., szombat

Jamie tésztás csirkebatyuja (ír recept) :D

 Kedves barátom Buddy, mesélte el nekem ezt a receptet, ami Jamie Oliver elhíresült tésztás csirkéje. Kis változtatással el is készítettem ma ebédre. 
Hozzávalók  4 személy részére : 1 egész csirkemell, 1 cs. leveles tészta, 6 szelet bacon, 20 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 5 dkg reszelt sajt,  só, bors, grillfűszer, petrezselyemzöld.
A mártáshoz, 3 kanál magos mustár, 1 dl fehér bor, 2 dl tejszín, 1 mk cukor, 1 tk olívaolaj
A csirkemellet 6 szeletre vágtam, és kissé kilapítottam, majd megszórtam kevés grillfűszer keverékkel. Picit állni hagytam, eközben elkészítettem a ragut. A gombát apróra vágtam, a hagymát, fokhagymát is felkockáztam, a petrezselyemzöldet felaprítottam, a sajtot lereszeltem. A hagymát megfuttattam kevés olajon, majd hozzáadtam a gombát és a fokhagymát. Rövid ideig pároltam, sóztam, borsoztam, és lepirítottam. Elzártam alatta a lángot, belekevertem a sajtot és a petrezselyemzöldet, hagytam kicsit hűlni. A leveles tésztát hosszanti irányban  6 egyforma csíkra vágtam. Egy szelet húst kiterítettem, rá a bacon szeletet, majd erre a 6 részre osztott töltelékből tettem egy adagot. Felgöngyöltem és a tésztacsíkot köré tekertem. Mind a 6 szeletet így készítettem el.
 Kicsit kikentem olajjal a hőálló tálat, majd belefektettem a tésztabatyukat, egymás mellé. A tetejüket lekentem felvert egész tojással, és 200 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütöttem, amíg meg nem pirultak. A húsnak is elég ez az idő.
Amíg a tésztás batyuk sültek, elkészítettem a mártást. A magos mustárt egy kevés olajon megfuttattam, majd felöntöttem fehér borral. Beforraltam és hozzátettem a tejszínt, amivel besűrítettem a mártást. Egy pici cukorral tettem az ízért selymesebbé.

7 megjegyzés:

Kati írta...

Na ezt vittem is, csodás:)

Marika néni írta...

ez igen jól néz ki

Lazac írta...

A család megszavazta ünnepi ételnek. :):)

Kati, remélem ízleni fog nektek is. :)

Névtelen írta...

Isteniiiiii volt............ :)

Lazac írta...

Fogadjuk, hogy te a Hajni voltál! :):):):)

lolateso írta...

azám :) és nekem is jól sikerült... de tudod :) :-*

Lazac írta...

tudom, a képet azóta is őrzöm a telefonomba :)