2011. június 4., szombat

nyúl

Nyúl borsos, baconos bundában, vargányamártással.
Hozzávalók : 1 konyhakész nyúl nemesebb részei ( a többi nagyon finom levesnek), 3 féle bors ( fokhagymás, citrombors, rózsabors - amiért ezúton is köszönet) keveréke, só, baconszalonna ( egy nagyobb csomag).
A nyúl részeit bedörzsöljük a borskeverékkel ( amihez hozzákeverjük a sót is), majd egyenként bacon szeletekbe csavarjuk. Elrendezzük a tepsiben, majd egy fél pohárnyi vizet öntünk alá, melléteszünk pár fej új fokhagymát és alufóliával lefedve a sütőben 150 fokon lassan sütjük. Amikor megpuhult, akkor levesszük róla az alufóliát és 200 fokon megpirítjuk.
Köretként petrezselymes burgonyát készítettem mellé, és vargányamártást.
Vargányamártás: egy kisebb faj hagymát hirtelen megpirítunk, egy kevés friss kakukkfűvel ( de jó a szárított is), majd egy pici konyakkal flambirozzuk. Ezt követően felöntjük 2 dl víz és 2 dl fehérbor keverékével. Kb 20 percig beforraljuk, majd botmixerrel pépesítjük. A vargányagombaport ( én most ezzel készítettem, de lehet friss gombából is) vajon megpirítjuk, meghintjük liszttel és felöntjük a besűrített alaplével. Tejszínnel selymesítjük.

6 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon guszta.Mi is szeretjük a nyulat.

Málna konyhája írta...

recept???, csókolom, az hol marad??)))

Málna konyhája írta...

jah, és már megfigyeltem, a szóellenőrződ pikkel rám, mindig 8 betűt ad a dögje, lelövöm)))
mer va akié csak 5-öt

Lazac írta...

Bocs *nyf* rohantam, csak a képeket tettem fel. Majd leírom. :)

Kati!

Mi is, nagyon.

Málna konyhája írta...

mióta gondaanyu szóba hozta (nálam)a macska és nyúl közötti szembeszökő párhuzamot, nos azóta...))))

Csapos írta...

Na, ide sem kellett volna jönnöm éhesen... :-(
t.