A töltött szűzet Málna konyhájából, a túrófánkot gondaanyu ötletéből készítettem el ma. Töltött szűz : Hozzávalók: 50 dkg sertésszűz, 5 tojás, 15 dkg füstölt sajt, 6 szelet sonka, 20 dkg bacon, tengeri só, bors, 2 ek szőlőmagolaj, 2 gerezd fokhagyma Elkészítése: a húst középen, hosszában vágjuk végig, terítsük szét és klopfoljuk ki.. Sózzuk meg és dörzsöljük be az összezúzott fokhagymával. Közben olajon süssük meg az öt tojást, sózzuk, borsozzuk. Terítsük ki a húst és helyezzük rá sonkaszeleteket, erre terítsük rá a tojáslepényt, majd szórjuk meg a lereszelt füstölt sajttal. Tekerjük fel a húst , nyomkodjuk be a végeit, hogy a tojás ne hulljon ki, és óvatosan borítsuk be a bacon szeletekkel. Tegyük a tekercset kiolajozott jénaiba és süssük kb.180 fokon 20-25percig. Túrófánk szalonnapörccel Hozzávalók: fél kiló túró 2 tojás 1 dl tej 4 evőkanál búzadara 15 dkg liszt kiskanál só snidling, petrezselyem zöldje 10 dkg szalonna tejföl A túrót, tojást, darát, lisztet, sót összegyúrjuk és fél órára félretesszük pihenni. Ezalatt kockára vághatjuk a szalonnát és kisüthetjük. 2 dl tejfölbe pár szál snidlinget és pár szál petrezselyem zöldet belevágunk, összekeverjük. A tésztát lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és közepes lángon olajban kisütjük. Tálaláskor meglocsoljuk a fűszeres tejföllel és megszórjuk a sült szalonna darabokkal. | |
2011. június 25., szombat
(gasztro)blogtársak ötleteiből
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése