2011. június 25., szombat

(gasztro)blogtársak ötleteiből

A töltött szűzet Málna konyhájából, a túrófánkot gondaanyu ötletéből készítettem el ma.

Töltött szűz :
Hozzávalók: 50 dkg sertésszűz, 5 tojás, 15 dkg füstölt sajt, 6 szelet sonka, 20 dkg bacon, tengeri só, bors, 2 ek szőlőmagolaj, 2 gerezd fokhagyma


Elkészítése: a húst középen, hosszában vágjuk végig, terítsük szét és klopfoljuk ki.. Sózzuk meg és dörzsöljük be az összezúzott fokhagymával. Közben olajon süssük meg az öt tojást, sózzuk, borsozzuk. Terítsük ki a húst és helyezzük rá sonkaszeleteket, erre terítsük rá a tojáslepényt, majd szórjuk meg a lereszelt füstölt sajttal. Tekerjük fel a húst , nyomkodjuk be a végeit, hogy a tojás ne hulljon ki, és óvatosan borítsuk be a bacon szeletekkel. Tegyük a tekercset kiolajozott jénaiba és süssük kb.180 fokon 20-25percig.                                                                                                                                            Túrófánk szalonnapörccel
Hozzávalók: fél kiló túró
  2 tojás
1 dl tej
4 evőkanál búzadara
15 dkg liszt
kiskanál só
snidling, petrezselyem zöldje
10 dkg szalonna
tejföl

A túrót, tojást, darát, lisztet, sót összegyúrjuk és fél órára félretesszük pihenni.  Ezalatt kockára vághatjuk a szalonnát és kisüthetjük.
2 dl tejfölbe pár szál snidlinget és pár szál petrezselyem zöldet belevágunk, összekeverjük.

A tésztát lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és közepes lángon olajban kisütjük.
Tálaláskor meglocsoljuk a fűszeres tejföllel és megszórjuk a sült szalonna darabokkal.
    
                                      


Nincsenek megjegyzések: