2017. október 17., kedd

Spenótos ricottás töltött cannelloni

A spenót és a ricotta házasságával nem tudunk mellé nyúlni. Nagyon passzolnak egymáshoz, mindig telitalálat az így készült étel.
 Hozzávalók 4 fő részére: 1 doboz cannelloni tészta (24 db) 1 kg spenót, 500 gr ricotta, 400 ml tejszín, 250 gr mozzarella sajt reszelve. Kevés olíva olaj, só, bors, 2 gerezd fokhagyma.
Elkészítése: a canelloni csöveket főzzük pár percig, szedjük ki a vízből és állítva csepegtessük le, majd hűtsük ki. A spenótot tisztítsuk meg a vastagabb szárát távolítsuk el, mossuk meg alaposan, majd forró olajban pároljuk fedő alatt puhára. Tegyünk hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd aprítsuk fel apróra. Én ezt a főzőkanál élével követem el a lábosban.  A ricottát keverjük ki egy kevés sóval, fehér borssal, ha túl sűrű tegyünk hozzá pár kanál tejet vagy joghurtot. Keverjük össze a spenóttal, majd egy habzsák segítségével töltsük meg a tésztacsöveket. Fogjunk egy tűzálló tálat, picit olajozzuk ki az alját és fektessük bele a megtöltött tésztákat. Öntsük fel a tejszínnel, és reszeljünk sajtot a tetejére. Süssük 180 fokos sütőben 20 percig.

Nincsenek megjegyzések: