2016. január 23., szombat

Mini tortácskák

Az ötletet innen vettem.
Picit variáltam rajta, de  a tészta az a recept szerint készült. A krém nálam 1 cs. tejszínes pudingból, 3 dl laktózmentes tejből és 5 dkg laktózmentes vajból készült. A muffinok tetejére málnával színezett marcipán virág került, kevés krémmel odaragasztva, majd ehető ostyapillangók pici tojásfehérjével rögzítve.
Hozzávalók 12 db pici tortához : 2 egész tojás, 12,5 dkg puha vaj, 10 dkg barna nádcukor, 12,5 dkg liszt, 1 cs vaníliás cukor, csipet só, 1 tk sütőpor, 2 ek kakaó, 2 ek tejföl.
A krémhez : 3 dl tej, 1 cs tejszínes pudingpor, 5 dkg vaj, 2 ek cukor
Elkészítése: a tészta összetevői közül a tojásokat a vajjal és cukorral elkeverjük, majd mehet hozzá a tejföl és a végén a sütőporos liszt is. Muffin sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb 20 perc)
Miközben a tészta sül, elkészítjük a krémet. A tejet felforraljuk a cukorral, majd belekeverjük a pudingport és sűrűre főzzük. Még forrón mehet bele a vaj, és krémesre keverjük.
Amikor a tészták kihűltek kicsit, egy éles kanállal kivágjuk a közepüket, majd belekanalazzuk a kihűlt krémet. A tetejét én marcipánból kivágott virágokkal és ehető ostyapillangókkal díszítettem.

2 megjegyzés:

Marika néni írta...

igen jól néz ki, mit szólt a kis közönség?? 😊😊

Lazac írta...

Nem érkezett visszajelzés a közönség részéről eddig :):) Majd ma rákérdezek:):)