2016. január 4., hétfő

Szezámmagos, csípős, édes-savanyú csibefalatok

Jó hosszú címet szerkesztettem ennek az ételnek, de nem tudom rövidebben megnevezni.:) Kedvencem a kínai büfék kínálatából, 10 esetből 9-szer biztosan ezt választom. Itthon még soha nem készítettem el, de most a napokban a Fogadottnál (művésznevén Béb) megláttam a képet és hozzá a leírást is. Nosza, rajta, akkor próbálgassuk.:) Picit, de csak ici-picit alakítottam az Ő receptjén, igazán nem számottevő a különbség.

Hozzávalók: 70 dkg csibemell, sült csirke fűszersó, A bundához :  6 ek.liszt, 3 ek. kukoricakeményítő, 1 ek. olaj, 1,5  tk.sütőpor, 2 tojásfehérje, 1,5 dl víz. A bevonathoz: 2 ek. szezámmag, piri-piri szósz (ízlés szerint), 3 ek. ketchup, 2 ek.méz. A sütéshez olaj.
Elkészítése: A húst kockázzuk fel és keverjük össze a fűszersóval, hagyjuk állni fél órát. A bunda hozzávalóit összekeverjük, majd ebbe a palacsinta tészta szerű masszába forgatjuk a húsfalatokat és forró olajban kisütjük. Egy másik serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot, hozzáadjuk az erős szószt ( ami lehet Erős Pesta is) majd a ketchupot és a mézet. Összeforraljuk, és ebbe keverjük bele a kisütött húsdarabkákat. Párolt rizssel tálaljuk, vagy önmagában jól megesszük.:)

Nincsenek megjegyzések: