2015. november 1., vasárnap

gesztenyés-kekszes

Az ötletet ma a FB-on, Alessiától kaptam, ő kicsit másként készítette el. Én az eredeti recept szerint, de tettem bele meggyet, mert így tényleg finomabb. :)
 Hozzávalók: 25 dkg darált keksz, 12,5 dkg vaj, ugyanennyi porcukor, 2 dkg cukrozatlan kakaópor, ízlés szerint rumaroma (vagy rum) 1 dl tej.
Gesztenyés réteg : 60 dkg gesztenyemassza, 10 dkg vaj, ugyanannyi darált keksz, 3 dkg porcukor, rumaroma. Ízlés szerint kimagozott meggy.
A csokis réteghez : 1 tábla (10 dkg étcsoki) 1 kanál étolaj.
Elkészítése: Először összekeverjük a süti alját, a kekszes réteget. Majd egy 20 x 25 cm-es tepsibe teszünk folpack-ot és belesimítjuk a masszát. Jól ellapogatjuk és tömörítjük.
Majd a gesztenyés réteghez a vajat kikeverjük a porcukorral és a rumaromával, hozzátesszük a gesztenyemasszát ( én itt már nem tudtam keverni, kézzel gyurmáztam össze) és a végén a kekszet is.  Itt lehet a kekszes rétegen elosztani a meggyet, ha valaki esetleg szeretne ilyesmit is, de elhagyható. A kekszes rétegre rásimítjuk a gesztenyés réteget és gőz felett felolvasztott csokival (amiben elkeverünk egy kanál étolajat) bevonjuk az egészet. Hideg helyen 2 órát pihentetjük, utána szépen lehet szeletelni.

4 megjegyzés:

Thalia írta...

Ezt ki fogom próbálni. És hadd ajánljak Neked egy hasonló kekszes finomságot, az én sütim képét nálam megtalálod, október közepén csináltam valamikor...
Ez az, ez valami csoda: http://receptneked.hu/edes-sutemenyek/zserbo-golyok-meggyel/
A következő kekszes csoda akkor ez a gesztenyés lesz!
Köszi!

pitypang írta...

Imádom!!!!! :)

Lazac írta...

pitypang, el is hiszem :)

Thalia, zserbó golyókat már én is csináltam, de megnézem azt amit ajánlottál, hátha van köztük különbség.:):)
http://csibekonyha.blogspot.hu/2009/12/edessegek.html

Alessia írta...

Szép lett! :-)