2015. március 1., vasárnap

krumplis lepény tavaszi köntösben

Ma délután lecsíráztam a krumplit a spájzban...és ha már lecsíráztam, hát adta magát a lehetőség, hogy valami krumplis étel készüljön.
Valami gyors, valami egyszerű de finom.
Hozzávalók : személyenként 2 nagyobb krumpli (burgonya), annyi rétesliszt amennyit felvesz ( én soha nem mérem, ezért nem tudom a mennyiséget megmondani, jól kenődő masszát kell kapjunk), só, bors, olaj a sütéshez.

A krumplikat megpucolom, majd megmosom és lereszelem sajtreszelőn. Amikor kész, akkor sózom, borsozom, majd hozzáadom a lisztet is. Jól eldolgozom, és egy serpenyőbe olajat hevítek. Amikor már forró az olaj, akkor egy kisebb halmot a tenyeremben szétlapítok és beleteszem a serpenyőbe. Mindkét oldalát aranybarnára sütöm, papírtörlőn leitatom a felesleges zsiradékot. Lehet csak így magában is enni, vagy fokhagymás tejföllel. Én most megszórtam zöldhagymával és kápia paprikával. Nem is kell hozzá más, csak egy finom citromos tea.

6 megjegyzés:

1 írta...

Egyik kedvenc receptem :)

Lazac írta...

én is imádom!!! ha egyszer rákattanok, akkor napokig sütöm :):):) most épp a rákattanás fázisában vagyok :)

Málna konyhája írta...

tócsni )))))

Lazac írta...

az :):) meg lepcsánka és társai :):)

Thalia írta...

Fokhagymát nem szoktál reszelni a tócsiba? Nekem az a gyengém...:)

Lazac írta...

Van amikor igen, de ebben most nem volt :) Olyan sokfajtája létezik ennek az egyszerű ételnek is. :):)Pl. olyant, mint amilyent anyukám süt, én nem tudok...pedig az az igazi :)