Pohárkrémnek indult, de aztán mégis desszertes tálkában kötött ki. (6 tálkával lett ebből a mennyiségből)
Rövid leírás : keksz alapon, mascarponés krém, és kétféle gyümölcs.
Hozzávalók : fél csomag zabkeksz, 1 kis doboz friss eper, a kis doboz darabolt ananászkonzerv, 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 2-3 ek porcukor, 1 kis doboz tejföl.
Elkészítése: a tejszínt felverem a porcukorral, keveset öntök az ananász levéből is hozzá. Belekeverem a mascarponét és a tejfölt is.
A zabkekszet összetöröm egy mozsárban ( lehet zacskóban is sodrófával). Az epret megmosom, feldarabolom, az ananász leszűröm.
Minden tálka aljára teszek 2 ek kekszmorzsát, arra rásimítok egy adag krémet, aztán jöhet az ananász sor, majd megint krém és a végén az eperszeletek. Hűtőben 1 órát pihentetem tálalás előtt.
4 megjegyzés:
És kibírod azt az 1 órát??? :)
persze, példát kellett mutatnom :):):):) nekem annyi előnyöm volt, mint elkövetőnek, hogy készítés közben már pontosan tudtam milyen ízbombára számíthatok :):):)
Na jóó.... ilyet is KELL csinálnom.
kihagyhatatlan :):)
Megjegyzés küldése