A recept forrása
Íme az én művem, hát nem olyan szép mint a képen, de nagyon finom.
Hozzávalók : 1 nagy csibemell, 20 dkg bacon, 20 dkg sonka, 25 dkg reszelt sajt, só, bors, tojás, liszt, hagyma (ez elhagyható, de mi szeretjük)
Elkészítése : a csirkehúst csíkokra vágom, sózom, borsozom. Egy tűzálló tálat ( én cserépedényt) kibéleltem a baconnal, majd következett a rétegezés. A baconra rákarikáztam egy fej hagymát, elegyengettem. A csirkemell csíkokat először lisztbe majd tojásba forgattam, és leraktam egy réteget, arra került a reszelt sajt, majd a sonkaszeletek, így folytattam, amíg el nem fogyott az alapanyag. Két réteget tudtam ezzel a mennyiséggel lerakni, elég is volt, pont be tudtam fedni a baconnal. Sütőben 180 fokon 40 percig sült, a teteje szépen meg is pirult. Aztán leöntöttem az aljára gyűlt zsírt és kiborítottam egy tepsire, majd visszatoltam a sütőbe pár percre, amíg az alja is (ami ekkor már a teteje lett) meg nem pirult. Hidegen ettük, franciasalátával.
5 megjegyzés:
Bakker, nagyon guszta, ki fogom próbálni.
ajánlom, melegen-hidegen :):)
Nyamm... ezt is kipróbálom.
jól teszed, nem fogod megbánni :):)
Azta mindenit de jól hangzik és milyen guszta lett nekem is ki kell próbálnom! ;)
Megjegyzés küldése