2015. február 1., vasárnap

Sajtos-sonkás csirkemell torta

Pár napja a lányom hívta fel erre a nagyszerű ételre a figyelmem, én pedig könnyelműen megígértem neki, hogy ezzel fogom várni vasárnap. Az ígéret pedig szép szó...
A recept forrása


Íme az én művem, hát nem olyan szép mint a képen, de nagyon finom.
Hozzávalók : 1 nagy csibemell, 20 dkg bacon, 20 dkg sonka, 25 dkg reszelt sajt, só, bors, tojás, liszt, hagyma (ez elhagyható, de mi szeretjük)
Elkészítése : a csirkehúst csíkokra vágom, sózom, borsozom. Egy tűzálló tálat ( én cserépedényt) kibéleltem a baconnal, majd következett a rétegezés. A baconra rákarikáztam egy fej hagymát, elegyengettem. A csirkemell csíkokat először lisztbe majd tojásba forgattam, és leraktam egy réteget, arra került a reszelt sajt, majd a sonkaszeletek, így folytattam, amíg el nem fogyott az alapanyag. Két réteget tudtam ezzel  a mennyiséggel lerakni, elég is volt, pont be tudtam fedni a baconnal. Sütőben 180 fokon 40 percig sült, a teteje szépen meg is pirult. Aztán leöntöttem az aljára gyűlt zsírt és kiborítottam egy tepsire, majd visszatoltam a sütőbe pár percre, amíg az alja is (ami ekkor már a teteje lett) meg nem pirult. Hidegen ettük, franciasalátával.

5 megjegyzés:

Marika néni írta...

Bakker, nagyon guszta, ki fogom próbálni.

Lazac írta...

ajánlom, melegen-hidegen :):)

1 írta...

Nyamm... ezt is kipróbálom.

Lazac írta...

jól teszed, nem fogod megbánni :):)

Renci1 írta...

Azta mindenit de jól hangzik és milyen guszta lett nekem is ki kell próbálnom! ;)