2013. október 22., kedd

almás-hagymás májkrém

Ezt a receptet egy kedves blogtársamnál találtam. Már többször főztem a blogjáról, még eddig soha nem csalódtam, most sem. Nem túlzott, amikor azt írta, durván jó ez a májkrém.
Egy valamit  változtattam rajta, egy nagyon kevés mustárt tettem hozzá.
Elővigyázatosságból lefotóztam az ételt, amikor még készült, mert sejtettem, hogy a turmixolás után már valahogy nem lesz fotogén.:)
 Hozzávalók: 40 dkg csirkemáj, 2 közepes hagyma, (vagy 1 nagy) 2 közepes alma, (vagy 1 nagy) 2-3 szelet füstölt szalonna, 2-3 kanál vaj ( én libazsírt használtam) só, bors, majoranna, petrezselyemzöld, lestyán, mustár.
Elkészítése: A szalonnát felkockázzuk, majd a libazsíron kiolvasztjuk. Amikor a szalonna megsült, hozzáadjuk a feldarabolt hagymát ( nem kell apróra vágni) a negyedelt almát és a só kivételével a fűszereket. Pirítjuk, amíg a hagyma üveges nem lesz, majd ezután hozzáadjuk a csirkemájat és még pár percig együtt sütjük. A végén sózzuk, (én itt kevertem hozzá az 1 evőkanál mustárt) majd botmixerrel turmixoljuk. Kenyérre kenve azonmód fogyasztható, de biztosan jó hidegen is....ezt csak találgatni tudom, mert nálunk langyosan elfogyott az egész.


4 megjegyzés:

1 írta...

nyammmm!!!! lájkolnám, ha tudnám :D

Lazac írta...

csak írd egyszerűen, hogy "like" :):):)

1 írta...

LIKE!
:):):):):):):)

Lazac írta...

na ugye! :):):):) megy ez! :):):)