2013. október 12., szombat

Bárány kuszkusszal

Hozzávalók: bárányborda, fokhagyma, citrom, rozmaring, Aldiban kapható arab ízesítésű kuszkusz, koktélparadicsom, zöldhagyma, só, bors, citromlé, olívaolaj, balzsamecet, petrezselyemzöld.
A bárányhúst előző nap bepácoltam. Rozmaringágat, negyedbe vágott egész citromot és rengeteg fokhagymát tettem olívaolajba, majd ebbe a pácba forgattam meg a húst és egy napig hűtőben érleltem.
150 fokos sütőben alufólia alatt sütöttem 2 -3 óra hosszat, majd az utolsó félórában fólia nélkül. A kuszkuszt kivettem a dobozából :):) felöntöttem az előírás szerinti forróvízzel, majd letakarva hagytam állni. Közben elkészítettem a salsát, amivel összekevertem. Tunéziában ettem hasonlót, nagyon ízlett. A koktélparadicsomból, zöldhagymából készítettem a salsát, só, bors, citromlé, olívaolaj ízesítéssel, kevés balzsamecettel, ebbe forgattam bele a kész kuszkuszt, majd petrezselyemzölddel szórtam meg.


2 megjegyzés:

Cameron írta...

imádom a bárányt ))))

Lazac írta...

én is, én is!!!! annyira finom hús:)
Amikor a tengernél vagyunk, mindig elmegyünk janjetinát enni.