2013. október 9., szerda

batátás, tejszínes, májas ragu, gombával

Tavaly történt az meg, talán az évnek pont ebben a szakában, hogy megláttam és megszerettem.... Azóta is sokszor készítem, különböző változatokban, pürének, megsütve, köretnek. A ropogóst még nem próbáltam meg, de van még egy darab a kamrámban, szerintem arra is sor fog kerülni. Ma csirkemájjal, gombával és tejszínnel készült, köretnek rizs volt mellé.
Hozzávalók: fél kg csirkemáj, negyed kiló gomba, 2 közepes batáta gumó, egy kisebb póréhagyma, kakukkfű, só, bors, majoranna, olaj, 2 dl habtejszín.
Először a kockára vágott batátát tettem oda wokban, olajban sülni, közben feldaraboltam a gombát, azt is rádobtam, majd következett a póréhagyma. Fűszereztem is, sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel. Amikor a zöldség megpuhult, jöhetett a csirkemáj, ennek csak pár perc kell, én úgy szeretem, ha puha marad a máj, omlik a szájban. Amikor már pár perce sült a máj is, megszórtam kevés majorannával, és felöntöttem a tejszínnel. Ezzel már csak takaréklángon rotyogtattam néhány másodpercig, majd lefedtem, hagytam párolódni, amíg el nem készült a rizs.

5 megjegyzés:

Málna konyhája írta...

most az előző üzimet elküldte?, mert hibát jelzett

Lazac írta...

nem, nem küldte el, csak ezt találtam meg...

Málna konyhája írta...

bakker, a kaja istenien néz ki ))), asszem ezt írtam)))

Málna konyhája írta...

asszem azt írtam, hogy istenien néz ki a kajád )))

Lazac írta...

Köszönöm szépen, még finom is volt.:):)
ma is batáta lesz műsoron, de most vaddisznó curryt fogok vele főzni :):)
ha tudok elfogadható képet csinálni róla, akkor azt is megmutatom :)