2013. március 30., szombat

húsvéti kalács

 A recept Limara oldaláról való.
Hozzávalók, ahogy én készítettem: 35 dkg liszt, 3 db tojás, 1,5 dl tej, 2 dkg élesztő, 3 dkg olvasztott vaj, só, cukor, 2 cs. fekete erdei sonka, 10 dkg füstölt kolbász, 4 főtt tojás., torma.
A lisztből, vajból, tejből, élesztőből, 2 tojásból, só és cukor hozzáadásával kalácstésztát készítek. Hagyom kelni 40  percet ( ha közben elmegyünk kismamát látogatni akkor kicsit hosszabb ideig). Kinyújtom, gondolatban 3 felé osztom. A középső részt megkenem tormával, majd ráfektetem a sonkát, majd a félbevágott tojásokat, végül a felszeletelt kolbász.  A két szélső rész felvágom ferdén kb 2 cm-ként, majd átlósan átfektetem őket egymáson. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, lekenem egy egész felvert tojással, kétszer, közben hagyom megszikkadni az első réteget. Előmelegítem a sütőt 180 fokra, majd betolom a tepsit és magára hagyom a kis édest. Kb 25 perc alatt sül meg. Az ötletgazda nem túlzott, amikor azt állította róla, hogy nagyon finom.:)

3 megjegyzés:

Erika Alessia Puskas írta...

A tiedé sokkal szebb lett, mint a Limaráé - pedig ez nagy szó!!! :) :)

Lazac írta...

hát köszönöm...tényleg nagy szó! :):):):) nagy sikere volt, elfogyott az utolsó morzsáig.:) nagyon ötletes kalács,minden egyben van benne, legközelebb is bevetem :):)

Erika Alessia Puskas írta...

Igen, én is lízingelem. Gyakorlatilag akármivel meg lehet tölteni. Köszi - Limarának is, de téged jobban olvaslak. :-)