2013. március 23., szombat

csilis csirke, olívás tésztával

A receptet a Vidék Íze c. újságban találtam.
Hozzávalók (4 fő) 1 tálca csirke alsócomb (6-8 db), só, bors, 2-3 csili paprika, 2 kápia paprika ( vagy 1 pritamin paprika) 0,5 dl konyak, 2-3 dkg cukor, 1 dl paradicsomlé, 50 dkg orsótészta, 20 dkg olívabogyó, 1 csomag friss bazsalikom, 1 -2 gerezd fokhagyma, olaj
Elkészítése: A csirkecombokat sózzuk, majd kiolajozott tepsibe téve, 200 fokon süssük félig készre. Közben készítsük el a mártást. A paprikákat kicsumázzuk, majd apritógépben, vagy turmixban pépesre keverjük. Ezt  követően hozzátesszük a cukrot, borsot, konyakot és a paradicsomlét. Ráöntjük a sütőben félig megsült húsra, és készre sütjük. Akkor jó, ha a máz bevonatot képez a combokon, de még marad szósz is alatta.
Közben odatesszük a tésztát főni, és elkészítjük a mártást. Az olívabogyókat felkarikázzuk, a fokhagymát összenyomjuk, a bazsalikomot felaprítjuk. Olajon megfuttatjuk az egészet, majd a tészta főzővízéből 2-3 evőkanállal merünk rá és a kifőtt tésztát összeforgatjuk vele. Aztán már csak tálalni kell. :)

2 megjegyzés:

Cameron írta...

hibátlan, imádooom a csípőset

Lazac írta...

Ez annyira jó kaja! Uzsim választotta még pénteken a Vidék Íze nézegetése közben.:):):)