A receptet a Desszert.eu oldalán találtam.
Hozzávalók, ahogy én készítettem : 15 dkg étcsoki, 15 dkg vaj, 15 dkg liszt, 15 dkg cukor, 6 tojás, vanílíás cukor alkotta a tésztát.
Házi készítésű baracklekvárt használtam a torta meg,- és lekenésére.
15 dkg csokit és 1 teáskanál olajat a mázhoz.
Felvertem még 2 dl állati eredetű tejszínt is, amit a torta mellé pöttyintettem felszeletelés után.
Ja, mi nem cicózunk a nyomózsákkal. :):)
Elkészítése : A vajat kikevertem a 6 tojás sárgájával és a kétféle cukorral. Amikor jól felhabosodott beleforgattam a gőz fölött megolvasztott csokit, majd a tojások felvert habját, végül a lisztet. A tojáshabbal és a liszttel is óvatosan bántam, alulról felfelé kevertem a tésztába 2 részletben, mindkettőt, hogy megőrizzem a belekevert levegőt. 22 cm-es tortaformába simítottam, aminek az aljára sütőpapírt tettem, majd 170 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem ( kb 60 perc)
Ezt követően rácsra tettem, hagytam kicsit hűlni, majd még langyosan kettévágtam a tésztát, megkentem baracklekvárral és a tetejét is lekentem ezzel a házi finomsággal.
Majd vízgőz felett ismét csokit olvasztottam, amibe a végén belekevertem 1 teáskanál étolajat, azzal jól elkevertem és a torta tetejére öntöttem az egészet, majd simítókéssel eligazgattam a csokimázat. Ez az egy szelet maradt, amit tisztességesen le tudtam fényképezni, amúgy még folyósan megette a családom az egészet, mert mi ilyen türelmetlen népség vagyunk.:)
Hozzávalók, ahogy én készítettem : 15 dkg étcsoki, 15 dkg vaj, 15 dkg liszt, 15 dkg cukor, 6 tojás, vanílíás cukor alkotta a tésztát.
Házi készítésű baracklekvárt használtam a torta meg,- és lekenésére.
15 dkg csokit és 1 teáskanál olajat a mázhoz.
Felvertem még 2 dl állati eredetű tejszínt is, amit a torta mellé pöttyintettem felszeletelés után.
Ja, mi nem cicózunk a nyomózsákkal. :):)
Elkészítése : A vajat kikevertem a 6 tojás sárgájával és a kétféle cukorral. Amikor jól felhabosodott beleforgattam a gőz fölött megolvasztott csokit, majd a tojások felvert habját, végül a lisztet. A tojáshabbal és a liszttel is óvatosan bántam, alulról felfelé kevertem a tésztába 2 részletben, mindkettőt, hogy megőrizzem a belekevert levegőt. 22 cm-es tortaformába simítottam, aminek az aljára sütőpapírt tettem, majd 170 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem ( kb 60 perc)
Ezt követően rácsra tettem, hagytam kicsit hűlni, majd még langyosan kettévágtam a tésztát, megkentem baracklekvárral és a tetejét is lekentem ezzel a házi finomsággal.
Majd vízgőz felett ismét csokit olvasztottam, amibe a végén belekevertem 1 teáskanál étolajat, azzal jól elkevertem és a torta tetejére öntöttem az egészet, majd simítókéssel eligazgattam a csokimázat. Ez az egy szelet maradt, amit tisztességesen le tudtam fényképezni, amúgy még folyósan megette a családom az egészet, mert mi ilyen türelmetlen népség vagyunk.:)
4 megjegyzés:
mostanában feszt sütsz...
szeretem a sachert, a helyi pékségben kimérve lehet kapni, el szokok rá csábulni)))
igen, mert mostanában kicsit sok az ünnepelt köröttem :):):):)
A férfinépség ezennel kezeidet csókoltatja, mert nagyon ízlett nekik...megcsináltam vasárnap:-))))
a férfinépséget én is csókoltatom :):):)meg Téged is, mert bátor vagy és bevállalós:):)
Megjegyzés küldése