2012. június 3., vasárnap

vendégváró falatok, olaszos ízesítéssel

 Hozzávalók : 1 kis doboz koktélparadicsom, 10 dkg ricotta, 2 dkg fenyőmag, 2 dkg friss bazsalikom levél, 3-4 db napon szárított paradicsom, só, bors, a díszítéshez, fekete olajbogyó
 Elkészítése: A koktélparadicsomokat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk. A fenyőmagot szárazon megpirítjuk. Az összes töltelék hozzávalót, egy tálban 2-3 evőkanál vízzel, botmixerrel pépesre keverjük. Akinek van türelme, habzsákkal is tölthet, úgy szebb lesz. Én egy kiskanál segítségével megtöltöttem a paradicsomokat, majd mindegyikre tettem díszítésnek egy karika fekete olajbogyót.
Önmagában is finom, de kréker kekszen tálalva is mutatós lehet. Akkor viszont csak a kínálás előtt tegyük a kis keksz alapokra a paradicsomot, nehogy eláztassa, az "alátétet".
Az eredeti recept Stahl Judit diétás receptek c. újságából van. ( Sajnos a pontos címét az újságnak nem jegyeztem meg)

3 megjegyzés:

Marika néni írta...

najóvanmosmá))), ezeket feltűzdelni és kivájkálni igazán macerás ... by catyst)))

Lazac írta...

Annyira nem is volt macerás, gyorsan ment, és finom ízre.

1 írta...

uuuúúúúúúú.... :)