2010. december 21., kedd

pacal

Életem első pacala. Ezt úgyis mondhattam volna, hogy a Bakancslistámon szerepelt és most kipipálhattam. :)
Persze, hogy volt motivációm, az ilyen ételekhez egyszerűen kell, hogy legyen valami, ami miatt az ember megfőzi.
Nekem is volt motivációm, mert önmagam miatt biztosan soha az életbe erre nem vetemedtem volna.
Állítólag ez az étel a magányos férfiak étele, és a férfilelkű nőké. Hát nem tudom...mindenesetre meg is kóstoltam, nemcsak megfőztem.
Amikor elhatároztam, hogy ezt az ételt elkészítem, persze igénybevettem Mr Gugli segítségét, valamit kedves blogos barátnőm Málna segítségét is alaposan.
Az első oldal amit találtam nagyon mulatságos volt, így hát tényleg eldöntöttem, én ezt az ételt már bizony megfőzöm.
Málnáltól is kaptam állandó instrukciókat, így aztán könnyű dolgom volt. :)

Hozzávalók : 1 kg előfőzött, felcsíkozott, mélyhűtött pacal, 3 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 db babérlevél, őrölt köménymag, majoranna, só, bors, csípős paprika ( szárított),1-2 db paradicsom, 1 db paprika,15 dkg szalonna, fűszerpaprika.
Először kiolvasztottam a szalonnát, leszűrtem a zsírját, majd ebbe kezdtem el a felkockázott hagymát sütni. Amikor már eléggé megfonnyadt, rádobtam a fokhagymát, paprikát, paradicsomot és azokkal is még sütöttem pár percig. Ezt követően beletettem az előkészített pacalt, felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepi. Nekem nincs kuktám, így lábasban főztem, jó sokáig. Közben online Málnától kaptam tippet, hogy dobjak bele egy kanalat az edénybe, gyorsabban puhul meg tőle a hús. Így is tettem, nem vitatkoztam, hiszen profitól tanácsot elfogadni jóóóóó. :) Amig főtt, közben fűszereztem és a végén a fűszerpaprikával is meghintettem. 4 óra főzési idő után jó ragadós lett, Málna szerint akkor jó.  Így lezártam alatta a gázt, bent hagytam az edénybe amig még magában "birizgálódott"- by Málna....aztán majd jól el lesz fogyasztva! :):)

9 megjegyzés:

Béb írta...

Imádom a pacalt!
Múltkor csülköset főztem. És! Még a Zuram is beevett belőle, pedig utálja a pacalt...

Egy story:
xy a pincérhez: "Tessék mondani, milyen az a pakalosz pizza?"
:-D

Lazac írta...

én kérdeztem, milyenre kéri az akinek főztem, ő nem kért bele mást csak simán a pacalt. :) az ő kívánsága meg mindent überel. :P:P

én nem szeretem, soha nem is ettem még, egyszer megskóstoltam és nem ízlett....ez megahtározta életem további részét a pacallal kapcsolatosan. :)

Szezám írta...

Nagyon guszta! Én is szeretem. Jó kis fehér kenyérrel :D :D :D

Málna írta...

bundás kalács??)), annak nem kell birizgálódnia)))

Málna írta...

ja, elolvastam az *első oldalt*, igen szórakoztató)))

Lazac írta...

Málna!

A bundás kalács majd ezután gyön. :):):)

Szezám!

Sajna most sem megyek arrafelé.:)

Szezám írta...

Nem baj. Attól én még szeretem. Meg téged is. :)

Elf írta...

jó ragacsos csípős pacal nyammmmmmmm

dorw írta...

én úgy szoktam csinálni, hogy az előkészített pacalt újraabálom sok sárgarépával, zöldséggel, hagymával, babérlevéllel, majorannával. utána feldobom úgy mint te, csak nem kuktába, hanem simán lábasban, és vizet mindig csak egy kicsit öntök alá. így nagyon sűrű lesz a szaftja, és úgyan egész napos program az elkészítése, de az íze... *csendesnyálbanvalófuldoklás*