2010. december 2., csütörtök

káposztás kacsa á'la Málna

Ezért a csodás egytálételért, hálás köszönetem, a szakácsok gyöngyének, Málnának.
Egyszerűen elkészíthető és mégis fantasztikus végeredmény, ez az étel.
Hozzávalók : 80 dkg savanyúkáposzta ( azért ennyi, mert fehérborost vettem és ennyi volt a dobozban), 4 kacsacsomb, 1 nagy fej hagyma, só (vegeta), bors, borsikafű (csombor), babérlevél, fűszerpaprika, 3 gerezd fokhagyma.
Elkészítés : a káposzta felét szétterítettem a tepsi alján, rákarikáztam a hagyma felét, majd a besózott, borsozott kacsacombokat is ráfektettem, bőrös felükkel lefelé. Megszórtam fűszerpaprikával, borsikafűvel, és tettem mellé babérlevelet 2-3 db-ot, valamint 3 gerezd fokhagymát is. A hagyma másik felével betakartam, a tetjére került a káposzta többi része is. Felöntöttem annyi vízzel, ami épp ellepte, letakartam alufóliával, majd a sütőben lassan pároltam 4 órán át. Közben elmentem szaunázni Ettől a sütési módszertől, a hús leomlik a csontról. Ezután még 15 percig pirítottam fólia nélkül, légkeveréssel, 250 fokon. Ettől a bőre ropogósá vált, a káposzta pedig szép aranyszínűvé.
Holnap majd tejföl is kerül mellé. :)

2 megjegyzés:

Málna konyhája írta...

jó a kácsád ,babám)))

Lazac írta...

jó volt a Mesterem, babám :):)