2009. december 10., csütörtök

sertéscsülök pékné módra


Az lenne az igazi, ha ezt az ételt, autentikusan, kemencében sütögettem volna. Kemence híján marad a villanytűzhely sűtője. :)
Olvastam már néhány változatot erre az ételre; van aki előtte megfőzi a csülköt, van olyan is, aki egyszerre teszi oda sülni az összes hozzávalót...van ilyen is, olyan is.
Tegnap kissé rendhagyó módon készítettem el én is. Történt, hogy hazafelé vettem egy kifilézett csülköt...aztán vettem még hozzá borsos-fokhagymás villámpácot. A végkifejlet pedig így esett meg. Hazaérve, bepácoltam a csülköt, félórára a villámpácba, aztán fólia alatt sütögettem a húst, 1 órán keresztül. Mivel ki volt filézve, így 2 félből állt, könnyedén átsült 1 óra alatt a hús. Ezt követően levettem a fóliát, és mellészeleteltem a burgonyát, valamint a hagymát is. Most utólag nem borsoztam és nem dobáltam mellé fokhagymagerezdeket sem, mivel a pácban ezek megtalálhatóak voltak. Jó félórát sütöttem még így 200 fokon, egészen addig, amig a csülök bőre jó ropogósra nem sült meg, és a többi hozzávaló is elnyerte végső állapotát.

3 megjegyzés:

Nelli írta...

Szia Vizicsibe!

Ez a csülök nagyon jól néz ki :)

Szeretnélek meghívni egy szavazásra, de nem találtam címet, és nem akarom kommentben belinkelni (az kicsit spam-es lenne). Ha írsz egy emailt a címemre, akkor megírom a részleteket. Köszönöm!

Nelli

Béb írta...

Bevásároltam hozzá a csülköt... :-P

Lazac írta...

Béb!

Mikor lesz? :):):) Hétfőn este nem lehetne? :):):):)