2009. június 21., vasárnap

Tejszínes gyönyör

Ezt az ételt, az ízek kavalkádjának remek és finom összhangját, Béb a zagresszív mutatta meg nekem. Az eredeti recept nála olvasható. Csak ajánlani tudom, nagyon finom, nagyon szaftos...nagyon nyammi ételt!
Hozzávalók az én előadásomban:):):) : 50 dkg pulykamell, egy csomag bacon, bors, mustár, 0,5 dl olívaolaj, 5 dkg vaj, 2 dl húsleves, 2 dl száraz fehér bor, 2 dl főző tejszín.
A pulykamellet ujjnyi vastag szeletekre vágom, és vékonyra kloffolom. Az egyik oldalát borsozom, bekenem mustárral, ráfektetek egy szelet bacont, és feltekerem. Hústűvel, vagy fogpiszkálóbal megtűzöm. Egy mélyebb edényben felforrósítom az olívaolajat, beledobom a vajat, majd ebben megsütöm a hústekercseket. ( Nem kell sózni, mert a bacon is, és a húsleves is sós) Amikor szépen megpirult minden oldala a tekercseknek, felöntöm 2 dl húslevessel, és 2 dl fehérborral. Fedő alatt párolom, amig a leve kb felére el nem fől. Akkor a hús is biztosan puha. Belekeverem a tejszínt, összeforralom és máris tálalható, ez a selymes fényű, pikáns mártásban készült hús. Rizzsel, vagy kifőtt tésztával is nagyon finom.

5 megjegyzés:

Béb írta...

Ugye, hogy ugye? :-D Az enyémek is pont így néztek ki...
Olyan tök jó, különleges, szaftos és krémes és pikáns ízvilág...

Sünmalac írta...

Olyan jó ötleteid vannak! Ki fogom próbálni.

Lazac írta...

Béb!

Igen, ez az étel is felkerül a kedvencek listájára, gyorsan elkészíthető...és nagyon finom. :)
Köszönet érte. :):)

Gabi!

Ez Béb ötlete volt, és csak elhoztam tőle. :):):)

Sünmalac írta...

Ma ezt készítettem el reggel indulás előtt. Mivel vasárnapról megmaradt egy fél üveg vörösbor, ezért azt öntöttem rá. Persze ez butaság volt, mert ettől elég csúnya színe lett a húsnak. A fiam délután felhívott, hogy a kaja ronda, de nagyon finom volt. Az előbb én is ettem és megerősítem, hogy tényleg nagyon ízletes volt.

Lazac írta...

Gabi!

Ezen nagyon jót mosolyogtam...ronda de finom. :):):)