2018. június 21., csütörtök

Zöldséges rétes

Szél Tamás készítette ezt a rétest el, én picit módosítottam a recepten, azt nem tudom, az eredeti verzió milyen lett volna, ez finom :)
Hozzávalók 6 főre: 12 lapos réteslap 1 csomag, 1 közepes cukkini, 250 gr gomba, 1 kaliforniai paprika( bármilyen színű, lehet vegyes is, ez most zöld volt) 4 sárgarépa, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 cs petrezselyemzöld, kevés olaj, 2-3 ek zsemlemorzsa, só, bors, 1 doboz mascarpone, 1 doboz ricotta, 20 dkg reszelt parmezán, 100 gr vaj.
Elkészítése: a zöldségeket vágjuk egyformára, a hagymát, fokhagymát is aprítsuk fel apróra. Egy edénybe öntsünk kevés olajat, kezdjük el sütni a hagymát, fokhagymát, majd előbb a sárgarépát adjuk hozzá, kicsit később a gombát és a paprikát, legvégén a cukkinit. Nem kell puhára sütni a zöldségeket, maradjanak roppanósak, hiszen a sütőben még úgyis sülnek.
Amikor a zöldségek megsültek, keverjük hozzá pár kanál zsemlemorzsát, hogy felszívja a levüket.
A ricottát és a mascarponét keverjük össze, sózzuk picit, borsozzuk és keverjük bele a petrezselyemzöldet is. A réteslapokat kettesével készítsük elő és melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az egyik réteslapot kenjük meg olvasztott vajjal, fedjük be a másikkal és kenjük meg a közepét a sajtos keverékkel. Simítsunk rá egy adag sült zöldséget, szórjuk meg sajttal és tekerjük fel. A tetejét is kenjük meg olvasztott vajjal, majd süssük 20 percig. Finom melegen is, hidegen is zöldsalátával, vagy valamilyen mártogatóssal.

Nincsenek megjegyzések: