2018. június 3., vasárnap

Garnéla tejszínes mártásban

Legidősebb unokám állandóan főzni szeretne velem.:) Gyűjti a recepteket, jön lelkesen, lefotózza a kész ételt és a telefonjában egy külön mappa van a mamával főzött ételekről ♥
Mi ez, ha nem inspiráció? Pénteken is együtt főztünk, így készült el  garnéla tésztával, tejszínes mártásban.
Hozzávalók: óriásgarnéla 2 főre ( Sparban kapható mélyhűtött) 200 gr széles metélt, 1 kisebb fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, kevés vaj, só, bors, 1 dl fehér bor, 150 ml tejszín, 50 gr reszelt parmezán, vágott petrezselyemzöld.
Elkészítése: a garnélákat fel kell olvasztani és megtisztítani. A páncélt eltávolítjuk, a gerince mellett kis bevágást ejtünk és kivesszük a tápcsatornát is, majd átöblítjük tiszta vízzel. Ha ez macerás, akkor vegyünk előkészített garnélát. :) A tésztát kifőzzük, félreteszünk egy kis csésze főzővizet ( ez volt amit elmulasztottam most) a garnélákat olívaolajon pár percig átsütjük. Amikor a garnélák megpirultak, félretesszük egy rövid időre. A visszamaradt olajhoz teszünk egy kis darabka vajat, majd az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítjuk rajta.  Felöntjük előbb fehérborral, majd a tejszínnel is, sózzuk, borsozzuk. Végül belekeverjük a parmezánt, a rákot és a tésztát is. Felöntjük a kis csésze főzővízzel, és megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések: