2018. április 20., péntek

Könnyű desszert mangóval

Szeretek nézelődni a FB gasztrooldalain is, nekem ez a szenvedélyem, kövezzenek meg érte. :)
Tegnap pl ez a desszert jött velem szembe, egyből szerelembe estem vele és muszáj is volt megcsinálni azonnal.:) Ja, hogy melyik oldalon volt? Nos, ez annyira nem lényeges a szempontomból, megnézem, megtetszik, megcsinálom. Soha vissza nem keresek utána :)
 Hozzávalók: 1 csomag friss leveles tészta, 1 kis doboz mascarpone, 2 dl 30 %-os tejszín, 50 gr porcukor, 2 cs vaníliás cukor, 1 érett mangó. Ha van otthon darabolt mogyoró, akkor abba nyomkodjuk bele a sütik végét. (de ez el is maradhat)
Elkészítése: a leveles tésztát hosszában 12 csíkra vágjuk és feltekerjük őket a habroló formára. A formákat előzőleg vajazzuk kicsit be, hogy a tészta majd könnyen lecsússzon róla. Akinek nincs habroló formája, az tud készíteni. A harisnyákhoz adnak kisebb merevítő lapokat kartonból, ezt kell összesodorni szivar formára, majd betekerni szilikonos sütőpapírral és már mehet is a roló gyártás.:)
A sütőt 180-200 fokra melegítsük elő és a tésztát süssük szép aranybarnára. Még melegen szedjük le a formákról őket és hagyjuk teljesen kihűlni. Amíg hűlnek, készítsük el a krémet. A tejszínt verjük fel, a mascarponét keverjük el a kétféle cukorral, majd forgassuk bele apránként a tejszínt. A mangót kockázzuk fel és azt is keverjük el a krémbe. A végén egy habzsák segítségével töltsük meg a rolókat.

2 megjegyzés:

Thalia írta...

Nagyon guszta lett.
Valami sós, sajtos krém javaslatod van ugyanilyen rolóba? Tudod, olyan cukrászdai sajtosroló szerűség, csak finomabb...:)

Lazac írta...

Igen, szoktam olyant is csinálni. Készítesz egy besamelt és abba jó sok reszelt sajtot keversz el. Azzal betöltöd a rolókat és a végét belemártod reszelt sajtba. Lehet bele kockázni apróra sonkát is, úgy még ütősebb, vagy snidlinget stb. Van itt a blogon olyan recept is, talán a sörkorcsolyák címke alatt, majd mindjárt megnézem.