2018. július 13., péntek

Sárgarépás tészta

Nem dijjétás kaja, de finom.:) Nagyon egyszerű elkészíteni, ezért ha gyorsan kell valami finom, meleg étel, ezt ajánlani tudom.
 Hozzávalók 6 fő részére: 500 gr durum kagylótészta (Aldi) 6 közepes sárgarépa, 2 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín ( 30 %-os állati) 450 gr tejföl, só, fehér bors, olívaolaj, füstölt sajt a tetejére és aprított petrezselyemzöld.
Elkészítése: A hagymát vágjuk félkörívre majd kezdjük el pirítani az olívaolajon. Közben a sárgarépákat hámozzuk meg és a nagyobb lyukú reszelőn toljuk át. Adjuk a már üvegesre pirult hagymához és pároljuk puhára. Tegyük oda a tésztát kifőzni, enyhén sós, olajos vízben. Közben, amíg a tészta fő, adjunk a már megpuhult sárgarépás hagymához 200 ml tejszínt és forraljuk át, majd adjuk hozzá a péppé zúzott fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk a mártásunkat. A kifőtt tésztát szedjük át egy szűrő segítségével a mártásba és tegyünk félre egy csésze tésztavizet is. Alaposan keverjük el a tejszínes répás szószban a tésztát, öntsük hozzá a főzővizet is, majd a tejfölt és hozzákeverjük. Tálalásnál reszelt füstölt sajtot adjunk hozzá és szórjuk meg aprított petrezselyemmel. Igazán finom könnyű, nyári étel.

Nincsenek megjegyzések: