2018. január 3., szerda

Thailand is calling me

A jövő héten indulok, de már utazási lázban égek. Ahogy lenni szokott, ilyenkor utazás előtt minden szembejön velem, az üzletek polcain, a receptekbe is visszaköszön. Nincs ez most sem másként, kaptam tegnap thai rizstésztát, thai kókusztejet, thai friss csili paprikát...hát mi mást lehetne készíteni ebből, mint thai halas curryt? :)
Hozzávalók: 500 gr hal vegyesen, lazac és tőkehal filé volt most ebben. 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 ujjnyi gyömbér, 1 thai csili paprika friss, mogyoróolaj, 1 doboz kókusztej, 0,5 liter húsleves alaplé, 1 sárgarépa, 2-3 zellerszár, thai fűszerkeverék (nekem ez Koh Samuiról van még) citromnád, koriander, thai bazsalikom és szárított thai csili van benne no meg kaffir lime levél. 2 csomag rizstészta (metélt).
Elkészítése: a hagymát, fokhagymát, gyömbért apróra vágjuk és a friss csili paprikával együtt mogyoróolajban megpirítjuk. Közben apróra vágjuk a sárgarépát és a szárzellert, ez is mehet hozzá. felöntjük a húslevessel, összeforraljuk.  Amikor a zöldségek már puhák, hozzáöntjük a kókusztejet, fűszerezzük és beletesszük a kockára vágott halat is. Pár percig forraljuk, de ne hosszú ideig. Főzzük ki a rizstésztát és tálaljunk. Hintsük meg friss korianderzölddel az ételünket.

4 megjegyzés:

Tündér Amálka írta...

Ez biztos isteni lehet, de nekem az összetevők java része igencsak thaiul hangzott... :o
Van még mit tanulnom!!! :D

Lazac írta...

mert thai ihletésű :):) nagyon finom volt :)

Verus írta...

Huhha, Thaifoldre utazol? Jo utat, legyen sok-sok szupi elmenyed es gasztro-ihleted 👌💝

Lazac írta...

Szia Verus! Igen, ma indulok.:):) I'm very excited now. :):):)
Köszönöm szépen, bízom benne, hogy lesz pár ötlet amit hazahozhatok magammal.:) Puszi