2018. január 3., szerda

csirkés baconos tekercs lassagne tésztában

Szintén az ünnepi menü része volt. A fotó szintén nem sikerült valami jól, de a recept az nagyszerű, ezért megörökítem, mielőtt elfelejtem ezt is.
Hozzávalók: 4-5 csirkecomb bőre nélkül, filézve, aszalt sárgabarack, néhány szem főtt gesztenye, aszalt vörösáfonya, sótlan pisztácia, 1 tojás, kevés reszelt sajt, szeletelt mozzarella (vagy másmilyen) sajt, vékony füstölt kolbász ( 2 szál) lassagne tészta, bacon, só, bors.
Elkészítése: süssük meg a csirkehúst, ezt lehet előző nap is, úgyis kihűlt állapotban kell vele dolgoznunk. Ha gyúrjuk a tésztát, akkor ahhoz kell liszt, tojás, kevés olívaolaj, ha kész tésztát használunk akkor egyszerűbb. Főzzük ki a tésztalapokat és szedjük tiszta konyharuhára, hűtsük ki. Annyi lap kell, hogy egy őzgerinc formában fogjuk sütni a húst és fel kell tekerni előtte. Tehát egy konyharuhányi téglalapot kell kirakni előtte a tésztából. Fonjuk meg a bacont lábtörlő formában. Ehhez van elég útmutató a neten, rácsos mintát alakítsunk ki. A húst daráljuk le, vagy vágjuk össze apróra. Vágjuk össze az aszalt gyümölcsöket, gesztenyét  és a pisztáciát is. gyúrjuk össze a húst a tojással, az aszalt gyümölcsökkel, gesztenyével és a reszelt sajttal. Terítsünk le a munkalapra egy darab folpackot. Tegyük rá a bacont majd annak a tetejére a kihűlt lassagne lapokat. Simítsuk el a tölteléket, de hagyjunk a szélén ki helyet, hogy majd fel tudjuk tekerni. Tegyük a töltelék tetejére a sajt lapokat, a közepébe a kolbászt és tekerjük fel jó szorosan. helyezzük egy őzgerinc vagy kenyérvekni formába, és süssük 200 fokon 30 percig. Tovább nem kell, csak amíg a bacon ropogós nem lesz a tetején, hiszen minden összetevőnk már megfőtt vagy sült előtte.
Tálaljuk juharszirupos sült zöldségekkel.

Nincsenek megjegyzések: