2013. május 12., vasárnap

gömbcukkini töltve

Kényszeres recept következik. Vettem a hét elején 2 db gömbcukkinit, de elkészíteni valahogy nem jutott időm. Szegények kornyadoztak a hűtőben, várva sorsuk jobbra fordulását, de egészen ma délelőttig ez nem következett be. Sokat töprengtem miként is készítsem el, végül is a zöldség formája adta a végső receptet, megtöltöttem.
Töltelék : 1 padlizsán, 25 dkg laska gomba, 10 dkg reszelt trappista sajt, 10 dkg főtt rizs, 2 zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj.
A cukkinik tetejét levágtam, a belsejét kikapartam. Az üregbe tettem egy kevés sót és olajat, jól bedörzsöltem vele belülről a cukkinikat, majd 200 fokon elősütöttem kb. 15-20 perc.
Előzőleg egy kisebb padlizsánt héjában megsütöttem, majd amikor kihűlt, akkor kikapartam a belsejét. Összevágtam a zöldhagymát, kevés olajon megfuttattam, majd az apróra vágott laska gombával összesütöttem. Közben rányomtam 2 gerezd fokhagymát, sóztam, borsoztam, és hozzátettem a padlizsánt is. Ezzel is átsütöttem, majd a végén belekevertem a reszelt sajtot és a rizst. Ezzel a töltelékkel megtöltöttem a kivájt cukkiniket, rátettem a kalapjukat, majd visszatéve a sütőbe még kb 10 percig sütöttem.

4 megjegyzés:

gondaanyu írta...

Vártam a szokásos húsos tölteléket, helyette jött egy kis ügyes zöldséges:)

Lazac írta...

hús nem volt itthon :):):):):)

Málna konyhája írta...

jó kis recept ))))

Lazac írta...

Te voltál az ötletgazda.:):):):) szokás szerint :)