2012. október 9., kedd

valami olaszos

Tegnap néztem Donna Hay műsorát a TV-ben, és egy olaszos csibemellet készített, amire én azt gondoltam, ez biztosan finom lehet!
Oda is ügettem a mélyhűtőhöz és kivettem a fagyasztóból a fél csibemellet.
Aztán reggel mégiscsak kissé másképp kezdtem hozzá.
Az eredeti recept így szólt.
2 fő részére 25 dkg koktélparadicsom, félbevágva, tepsibe téve. 6 fej!!! ( nem vicc, tényleg annyi volt) egész fokhagymát héjastól mellé tenni és felkockázni mintegy 15 dkg kolozsvári szalonnát, azt is beszórni a paradicsom és fokhagyma mellé. Felvágni julianne-ra 5-6 levél bazsalikomot és azzal, valamit sóval és borssal megszórni az ételt, meglocsolni olíva olajjal. 180 fokos sütőben 20 percig sütni, majd beletuszkolni 2 fél csibemellet egybe és azzal még sütni 20 percig.
Ezzel szemben az enyém ilyen lett. :) Hozzávalók majdnem ugyanazok, csak én összesen 2 gerezd fokhagymát használtam fel, és mivel egymagamnak főztem elég volt a fél csibemell is. Koktélparadicsom sem volt már 25 dkg, inkább csak a fele, még hozzátettem egy kápia paprikát is, és találtam a spájzban 1 kis doboz light besamell mártást. A csibemellet csíkokra vágtam, megpirítottam egy kanál olajban, majd mellé dobáltam a félbevágott koktélparadicsomot és a felcsíkozott paprikát, majd a durvára vágott fokhagymát is.
A végén összefőztem a light besamellmártással. Bazsalikom levéllel díszítettem és wook tésztát tálaltam mellé.

4 megjegyzés:

Málna konyhája írta...

jól néz ki)))
(honnajt volt dobozos besamelled???)

Lazac írta...

az Aldi nevű egységből. :):):)

Névtelen írta...

tényleg jól néz ki, örülök, hogy raktál fel képet!

A pucolatlan egész fokhagymafejet mi (a szüleim...) tárcsán szoktuk megsütni, szalonna- és húszsírban, majd a gerezdeket "ki lehet nyomkodni" és olyan, mint a legfinomabb fokhagymakrém. Általában 3-4 fejet szoktunk csinálni így és sosem marad :-)))

Lazac írta...

nem lett annyira a gáz a képen, így megkockáztattam. :)

én is szoktam sütni a pecsenyékkel együtt egész fej fokgaymákat héjastól, imádom a finom zsíros kenyeret fokhagymakrémmel..siccc :):):):)