2012. augusztus 14., kedd

Kárpáti borzaska

Az elmúlt hétvégén ettem ezt az ételt a Trón Étteremben, és nagyon ízlett. El is határoztam, hogy elkészítem. A gondolatot ma tett követte.
Hozzávalók 2 személy részére : 3-4 szelet karaj, 2 nagyobb burgonya, 1 tojás, 2-3 kanál liszt, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, olaj a sütéshez.
A hús tetejére: 1 kis pohár tejföl, 2 gerezd zúzott fokhagyma, só, reszelt sajt.
A húsokat kilapítom, sózom, borsozom, néhány órára hűtőszekrénybe teszem. A krumplikat meghámozom, majd apró lyukú reszelőn lereszelem, összekeverem a tojással, liszttel, sóval,borssal, zúzott fokhagymával. A húsokat először lisztbe mártom, majd a krumplis masszába, és forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütöm. A tetejére teszem a fokhagymás tejfölt és a reszelt sajtot. Grill zöldségekkel tálaltam.

5 megjegyzés:

Marika néni írta...

szoktam csinálni borzast, vagyis annak hívom, de nem krumplis masszába mártom, csak simán kirántom, a többi u.az.

a krumplis panírtól bemondaná az unalmast a gyenguszka epém, igaz, a fokhagymát sem nagyon díjazza a dögje

Lazac írta...

én még nem ettem így soha, de nagyon elnyerte a tetszésem, imádom a fokhagymát tejföllel és sajttal, de eddig csak lángoson ettem ilyen párosításban.:) mondjuk ez sem egy kalóriaszegény étel wehehe :):):):)

1 írta...

nyami

Névtelen írta...

ott volt, mikor is ezt etted Drága a Trónban... s bár nem kóstoltam, amire Te azt mondod finom, az tuti... Ez tuti... :) Remélem épp a tengerben lubickolsz... ;-) :-*

Lazac írta...

Tee, én megzabállak! :):):)

Akkor már nem lubickoltam :):):) amikor ezt írtad :):) :*:*:*