2012. június 9., szombat

gyerekkorom poharas kedvence

Ez egy nagyon egyszerű és nagyon gyorsan elkészíthető finomság. Gyerekkoromban kétszersülttel csinálta nagymamám, és egy nagy jénai tálba tette, ahonnan ki lehetett kanalazni. A kétszersültet mindig meglocsolta rum aromával, mert mi gyerekek ettük meg a javát, de felnőtteknek lehet alkohollal is locsolgatni.
Hozzávalók 8 pohárhoz: 1 csomag babapiskóta, összetörve nagyobb darabokra, 1 liter tej, 4 tojás, ízlés szerint cukor, és 20-25 dkg idény gyümölcs, itt málna.
A babapiskótát összetörve a pohara aljára tettem, itt lehetne meglocsolgatni, de tegnap nem volt rumaromám, alkohollal meg a gyerekek miatt nem akartam.
Aztán a tojássárgájákat kikevertem cukorral, nem túl édesre, beletettem 2 kanál lisztet és felfőztem a tejjel. Még forrón a poharakba mertem, rá a babapiskótára. Közepes sűrűségű krémet kaptam, ami nem puding állagú, de nem is folyik le hígan a kanálról.
A tojásfehérjéket felvertem sok cukorral, kemény habbá, majd belekevertem a málnaszemeket és tovább vertem, amig 8-ast nem lehetett rajzolni a habba, úgy, hogy meg is maradjon. Ez kissé könnyebb állagú hab, mint a fej fölé fordított tál próbája, de megfelelő éppen ehhez az édességhez.
Amikor kihűlt a tojásos krém, rákanalaztam a habot, majd hűtőben tartottam tálalásig.


4 megjegyzés:

Karfiol írta...

Ez miez? Kérekszépen!

Lazac írta...

leírom, csak tegnap este már nem volt kedvem :) egyszerű és gyorsan kész :)

Karfiol írta...

Köszönöm, szuper!:)

1 írta...

Igen, ez fincsi!!! :D