2010. november 1., hétfő

boszorkánypogácsa


Hozzávalók: 45 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 1 tojásfehérje, 25 dkg margarin, 1 citrom, 10 dkg dió, lekvár

A margarint habosra keverjük a porcukorral, beletesszük a citrom lereszelt héját és a kicsavart levét, majd a 4 tojás sárgáját és a legvégén, apránként a lisztet. Jól formázható tésztát kapunk. Diónyi darabokat formázunk a tésztából, majd egyenként a kissé felvert tojásfehérjébe mártjuk és utána a darabolt dióba. Sütőpapírra tesszük, ujjunkkal kis mélyedést nyomunk minden halom közepébe. Előmelegített 180 fokos sütőbe sütjük 20 percig. Világos, puha pogácsákat kapunk, aminek a közepébe egy - egy kanál levárt teszünk, ahogy kivesszük a sütőből. Én baracklekvárt és feketeribizli lekvárt használtam.

2 megjegyzés:

Béb írta...

Jól hangzik! Megér egy próbát!

Lazac írta...

egy baja van csak...villámsebesen elfogyott :)