2009. november 1., vasárnap

rozmaringos pulykaszárny


A pulykaszárnyakat már tegnap este bepácoltam az alábbi keverékkel.
Pár rozmaring ágról lehúztam a leveleket és apróra vágtam, összetörtem pár gerezd fokhagymát, összekevertem mindezt sóval, fehér borssal, olívaolajjal, és a húst beleforgattam. 1 éjszakára a hűtőbe tettem.
Ma elővettem a római tálat, beletettem a bepácolt husokat, és felöntöttem 3,5 dl fehérborral. 1,5 órán át, 200 fokos sütőben sütöttem a húst lefedve, majd még 1 órát fedő nélkül. Mielőtt végleg kivettem a sütőből, hozzáöntöttem 1,5 dl főzőtejszínt.
Köretként krokettet, párolt brokkolit és sárgarépát adtam.

5 megjegyzés:

gondaanyu írta...

Finomakat főztél !

Lazac írta...

Köszönöm:):) Te is nagyon :):)

pitypang írta...

Ilyet fogok én is készíteni!! :)

Névtelen írta...

Nagyon egészségesen főzöl (nem csak Te, hanem a kajád is!:).
Kiskakukk

Lazac írta...

Kiskakukk!

Igyekszem :):) Téli időszakban jóval kevesebbet mozgok, valahol meg kell fogni :):)

Andi!

Akkor jó :):):)