2009. november 1., vasárnap

székelykáposzta (kímélő)


A hagyományosan készülő székelykáposztától abban különbözik, hogy csirkehússal főztem, és nem habartam be.
Hozzávalók : 4-5 csirkecomb, fél kg savanyúkáposzta, hagyma, fokhagyma, só, piros őrölt paprika, olaj.
A csirkecombokból a hagyományos módon pörköltet készítek. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadom a savanyúkáposztát. ( Ha nagyon savanyú, előbb vízben jól átmosom)
Együtt főzöm még vagy fél órát, amig el nem fől a leve. Tejföllel tálalom.

3 megjegyzés:

andi írta...

Az ilyen kajákat nagyon szeretem,finom,és még nem is hízlal(na persze csak módjával :) :) )

Névtelen írta...

A kedvencem. Egy hétig minden nap meg tudnám enni.
Kiskakukk

Vizicsibe írta...

Kiskakukk!

Én is nagyon szeretem :):)

Andi!

Ezt most én is diétásnak szántam :)