2009. október 27., kedd

csibe másként :)


A csibemellet először 3 éve ettem ilyen módon elkészítve. Talán azért vált a kedvencemmé, mert még mindig szívemnek kedves emlék az első kóstolás, ki tudja? Mindenesetre nagyon kedvelem így elkészítve. Nyáron soha nem csinálom, nekem ez az étel hozzátartozik a hidegebb napokhoz. :)
Csirke másként, mézesen, aszalt gyümölcsökkel.
Hozzávalók 1 személy részére.
Fél csirkemell, 5-6 szem aszalt sárgabarack, 5-6 szem aszalt szilva, fél marok mazsola, 1 evőkanál méz, só, bors, olaj a sütéshez. ( Lehet hozzákeverni nyugodtan friss almát is, az kissé elveszi a mézes ízét, de én így szeretem)
A csirkemellet vékony csíkokra vágom, összemetélem a barackot és a szilvát is ( a mazsolát nem kell, mert az apró). Ezt követően, az egészet összekeverem a sóval, borssal, és a mézzel. Ezzel a páccal pihentetem pár órát, legjobb egy éjszakára a hűtőbe tenni, akkor igazán összeérnek az ízek.
Teflon serpenyőben, nagyon kevés olajat hevítek, és a bepácolt húst hirtelen kisütöm. Tálalhatjuk rizzsel, rösti burgonyával. Saláta ehhez az ételhez nem szükséges.

8 megjegyzés:

Ircsike írta...

Az a recept annyira jol hangzik, hogy muszaj lesz megcsinalnom, es szerintem nem is brutalis a kaloriatartalma........

gondaanyu írta...

Gyümölcs és hús az nálunk nyerő páros. Nagyon finom volt, biztos vagyok benne. Mindjárt itt a hétvége, délután csibegyilkolás is lesz, jó ötlet!

Lazac írta...

Ircsikém!

Szerintem nem az, mert 1 kanál méz van csak benne, és pár szem aszalt gyümölcs...a csirkemell meg sovány husi.:):)

gondaanyu!

Nekem ízlik, ma almával ettem, így az még el is vette az édes ízét...de én úgy is szeretem. :):)

Elf írta...

nyami nyami... ha összeköltözünk végigfőzöm ezt a blogot :)

Lazac írta...

Elf!

Ehhez a kajához nem kell sütő :):):)

Elf írta...

igen, de nekem olyan kajákat kell a heti egy alkalommal főzni, amit egy hétig ehet vagy lefagyasztható - mennyiséget főzök sajna... de majd! :)

Csapos írta...

Jelentem, mi is elkészítettük és nagyon ízlett. Az a pici hiányérzet pedig, ami utána maradt, csakis annak köszönhető, hogy számunkra a főétel sós. De ettől eltekintve elégedettek voltunk mi is, a vendégek is vele. :-)
t.

Lazac írta...

Ennek örülök. :) Igen, ez amolyan sós-édes étel. :):)